Dominic Scott
Chef de Cuisine

Ευγένιος Χαραλάμπους

Πόσο μακριά μπορεί να σε πάει το πάθος σου για το μαγείρεμα; Ο Ευγένιος Χαραλάμπους μας δείχνει πως μπορεί να μας οδηγήσει από τη Λευκωσία της Κύπρου στη Μόντενα της Ιταλίας. Από τις αίθουσες μαθημάτων και τα εργαστήρια μαγειρικής του Intercollege στο πρόγραμμα Erasmus+ στην κουζίνα της διάσημης Osteria Francescana. Με τρία αστέρια Michelin και δύο φορές ως το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο, ο Ευγένιος ζει το όνειρό του, ανακαλύπτοντας τα μυστικά της υψηλής γαστρονομίας. Τώρα μαθαίνει από τον βραβευμένο σεφ Massimo Bottura, τον “Ποιητή της Ιταλικής Κουζίνας”.

Δίπλωμα Επισιτιστικών Τεχνών, Τάξη του 2020
ΑΛΙΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Dominic Scott

Πέτρος Πέτρου

Food and Beverage Manager
Amanti Hotel Ayia Napa

Σε όλη τη διάρκεια των σπουδών μου, οι καθηγητές ήταν δίπλα μου, πάντα πρόθυμοι να με βοηθήσουν. Το επίπεδο των μαθημάτων ήταν πολύ υψηλό. Το μεγαλύτερο εφόδιο που μου έδωσαν είναι η πειθαρχία. Στοιχείο αναγκαίο και εξαιρετικά σημαντικό για την κουζίνα.

Δεν θα ξεχάσω το ταξίδι μας στην Αυστρία, όπου γνωρίσαμε από άλλη σκοπιά τη γαστρονομία. Για ’μένα ήταν εμπειρία ζωής. Όπως και η συμμετοχή σε διαγωνισμούς και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.

Ό,τι έγινα το οφείλω στο Intercollege. Σε αυτό οφείλω όχι μόνο την επαγγελματική μου πορεία, αλλά και τη διαμόρφωση του χαρακτήρα μου. Το συστήνω ανεπιφύλακτα!

Δίπλωμα Επισιτιστικών Τεχνών, Τάξη του 2008
Dominic Scott

Θεόδωρος Ελευθερίου

Executive Chef & ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ
Por Favor Mexican / Smoothie Factory

Στην αναζήτησή μου για ένα πρόγραμμα επισιτιστικών τεχνών, ζήτησα τη γνώμη επαγγελματιών και σεφ. Όλοι μου είπαν τα καλύτερα για το Intercollege, επομένως αποφάσισα να εγγραφώ εκεί.

Τα υψηλής ποιότητας μαθήματα του Intercollege, οι εμπεριστατωμένες διαλέξεις και η επαγγελματικότητα των καθηγητών του με εντυπωσίασαν από την πρώτη στιγμή. Η σημασία της χρήσης φρέσκων, ποιοτικών υλικών ήταν κάτι που πραγματικά ξεχώρισα, κάνοντας τα μαθήματα μαγειρικής μια εξαιρετική εμπειρία για μένα.

Κοιτάζοντας πίσω, μπορώ σίγουρα να πω ότι έμαθα από τους καλύτερους, και ότι το Intercollege μου έδωσε τις γνώσεις και τα εργαλεία τα οποία με βοήθησαν να γίνω ο σεφ που ονειρευόμουν!

Δίπλωμα Επισιτιστικών Τεχνών, Τάξη του 2014
Dominic Scott

Λία Μαγκή

Chef de Tournant
Mediterranean Hotel

Η αγάπη μου για τη μαγειρική με έσπρωξε να διακόψω τις σπουδές μου στην Αρχιτεκτονική στην Αγγλία και να εγγραφώ στο Intercollege, ξεκινώντας σε αυτό ένα υπέροχο ταξίδι!

Η πρακτική στην κουζίνα ήταν εξαιρετική εμπειρία. Το περιβάλλον στην τάξη ήταν πολύ θερμό και εγκάρδιο. Με τους καθηγητές μας ακόμα και μετά την αποφοίτησή μας παραμένουμε συνδεδεμένοι.

Ο διαγωνισμός στη Θεσσαλονίκη, όπου έπρεπε να παρουσιάσουμε όλα όσα μάθαμε τα προηγούμενα χρόνια, ήταν για μένα μοναδική εμπειρία!

Πτυχίο Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών, Τάξη του 2016
Dominic Scott

Ανδρέας Ανδρέου

Σύμβουλος
  • Chef της Χρονιάς για το 2017 (Περιοδικό Time Out)

  • Νέος Chef της Χρονιάς για το 2008 (Περιοδικό Time Out)

Θα μου μείνει αξέχαστη η πρώτη μου επαφή με την κουζίνα στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου και οι διαγωνισμοί στους οποίους συμμετείχα στην Κύπρο, τη Μάλτα, τη Σλοβενία και το Ντουμπάι. Σε έναν διαγωνισμό μάλιστα διακρίθηκα ως ο Καλύτερος Νεαρός Αρχιμάγειρας της Κύπρου το 2008, ενώ είχα την τιμή να βραβευθώ από το περιοδικό Time Out ως ο Καλύτερος Αρχιμάγειρας της Κύπρου το 2017!

Καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών μου είχα την ευκαιρία να καλλιεργήσω την επαγγελματική μου εμπειρία, μέσα από την πρακτική άσκηση, αλλά και την παράλληλη εργασία μου στη βιομηχανία. Δούλεψα σε εστιατόρια με αστέρια Michelin και ως Επικεφαλής της κουζίνας στο εστιατόριο Skinny Fox, βραβευμένο ως Καλύτερο Εστιατόριο της Κύπρου το 2017. Υπήρξα επίσης μέλος της Εθνικής Ομάδας Μαγειρικής Κύπρου.

Αυτό που κουβαλώ ακόμα και σήμερα μαζί μου είναι οι γερές βάσεις που απέκτησα κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, αλλά και η πειθαρχία που μου καλλιέργησαν οι καθηγητές, που με βοηθά να γίνομαι συνέχεια καλύτερος.

Δίπλωμα Επισιτιστικών τεχνών, Τάξη του 2008
Dominic Scott

Μάριος Έκτορος

Operation Chef
Louis Hotels

Για το Intercollege έμαθα από φίλους, που με παρότρυναν να παρακολουθήσω το Δίπλωμα Επισιτιστικών Τεχνών. Το Κολλέγιο και οι καθηγητές με έμαθαν πώς να σκέφτομαι κριτικά και καθ’ όλη την διάρκεια των σπουδών μου με ώθησαν ν’ αναπτύξω ανθρωποκεντρική προσέγγιση.

Από τα 22 μου εργάστηκα για αρκετά χρόνια στον χώρο. Στα 34 μού ήρθε η σκέψη για το πτυχίο Επισιτιστικών Τεχνών και έτσι συνδύασα φοιτητική ζωή και εργασία.

Κατά την διάρκεια των χρόνων που ήμουν στο Intercollege, τόσο στο δίπλωμα όσο και στο πτυχίο, συμμετείχα σε διάφορους μαγειρικούς διαγωνισμούς. Η συμμετοχή μου στον Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής Νότιας Ευρώπης αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία για μένα, που θυμάμαι με χαρά μέχρι σήμερα.

Πτυχίο Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών, Τάξη του 2016
Dominic Scott

Νίκη Χαραλάμπους

Ιδιοκτήτρια, Charm’s Cake Boutique

Το Intercollege μου παρείχε τις απαραίτητες βάσεις για να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου. Μού προσέφερε αυτοπεποίθηση, αλλά και όλες εκείνες τις πολύτιμες γνώσεις που με καθοδηγούν ακόμα και σήμερα.

Το μάθημα και ο τρόπος διδασκαλίας της ζαχαροπλαστικής με έκαναν να την αγαπήσω ακόμα περισσότερο. Έτσι, αποφοιτώντας, αποφάσισα να ανοίξω το δικό μου Cake boutique Ζαχαροπλαστείο.

Η σχέση μου με τους καθηγητές ήταν εξαιρετική. Καθηγητές και φοιτητές ήμαστε μαζί μία δυνατή ομάδα.

Η ισορροπία μεταξύ δουλειάς και σπουδών ήταν μία πρόκληση, αλλά τα κατάφερα. Συμμετείχα επίσης σε διάφορους γαστρονομικούς και μαγειρικούς διαγωνισμούς με εξαιρετικά αποτελέσματα, αλλά και εμπειρίες που θα θυμάμαι πάντα με χαρά.

Πτυχίο Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών, Τάξη του 2018
Dominic Scott

Μαρία Παντελή

Λειτουργός Υγειονομικής Υπηρεσίας, Δήμος Έγκωμης

Το πάθος μου για την μαγειρική μπόρεσε να βρει τον δρόμο του, όταν έμαθα πως το Intercollege πρόσφερε πρόγραμμα μαγειρικής.

Ως φοιτήτρια σε αυτό, το ταλέντο μου απέκτησε γερές βάσεις γιατί οι δάσκαλοί μας ήταν επαγγελματίες μάγειρες.

Κατά διαστήματα επισκέπτες executive chefs μας πρόσφεραν συγκεκριμένα σεμινάρια. Σε ένα από αυτά, ο εκπαιδευτής τόνισε πως ένας καλός μάγειρας πρέπει να δοκιμάζει τα πάντα, για να είναι σε θέση γνωρίζει όλες τις γεύσεις. Έτσι κάνω και εγώ.

H φοιτητική εμπειρία θα μου μείνει αξέχαστη.

Το όνειρο μου να σπουδάσω μάγειρας έγινε πραγματικότητα, κι αυτό το οφείλω στο Intercollege.

Δίπλωμα Επισιτιστικών Τεχνών, Τάξη του 2000
Dominic Scott

Αλέξης Καλλάς

Sous Chef,
Atlantica Mare Village, Αγία Νάπα

Ήμουν μαθητής στην Τεχνική Σχολή Παραλιμνίου όταν ο καθηγητής μου Γιώργος Κυπριανού μού πρότεινε να σπουδάσω Μαγειρική. Μας πρόσφερε μία διάλεξη για το επάγγελμα του Μάγειρα κι εγώ ενθουσιάστηκα. Ήταν σαν ένα σημάδι ότι έπρεπε να ακολουθήσω αυτό το επάγγελμα.

Στο Intercollege έμαθα τις βάσεις των Επισιτιστικών Τεχνών και πολλές άλλες σημαντικές γνώσεις. Η φοιτητική μου εμπειρία ήταν υπέροχη. Παράλληλα με τις σπουδές μου, δούλευα στον τομέα, έτσι αυτά που μάθαινα στην τάξη και στα εργαστήρια του Intercollege μπορούσα να τα εφαρμόσω σε πραγματικές συνθήκες, στην εργασία μου.

Οι συμμετοχές μου σε διαγωνισμούς στην Κύπρο και στο εξωτερικό θα μου μείνουν αξέχαστες, όπως και οι διακρίσεις σε αυτούς. Η σχέση μου με τους καθηγητές παραμένει υπεροχή μέχρι και σήμερα.

Οι σπουδές μου στο Intercollege με βοήθησαν να αναπτυχθώ και ως άνθρωπος αλλά και ως επαγγελματίας.

Πτυχίο Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών, Τάξη του 2021
Dominic Scott

Χαράλαμπος Κωνσταντίνου

The Block Restaurant (University of Nicosia)

Θα χαρακτήριζα τις σπουδές μου γενικά ως μια εξαιρετική εμπειρία. Ένιωσα ότι ανήκα σε μια κοινότητα ιδιαίτερα φιλική προς τον κάθε φοιτητή και φοιτήτρια.

Οι καθηγητές μας πήραν από το χέρι και βήμα-βήμα μας έδωσαν τις βάσεις για να μπορούμε να ενταχθούμε ομαλά στην βιομηχανία. Επιπλέον, το γεγονός ότι είχαμε την δυνατότητα να δουλεύουμε και να σπουδάζουμε ταυτόχρονα λειτούργησε μόνο θετικά.

Δεν θα ξεχάσω τους διαγωνισμούς, την πρακτική άσκηση, καθώς και το δέσιμο που είχαμε ως ομάδα.

Μέσα σε τρεις μήνες κατάφερα και μπήκα στο επάγγελμα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως έχω εξαιρετικές σχέσεις με τους καθηγητές μου μέχρι και σήμερα.

Πτυχίο Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών
Dominic Scott

Ευγένιος Χαραλάμπους

CHEF
Taiga Larnaca

Οι σπουδές στο Intercollege μου άλλαξαν τη ζωή. Μου ανοίχτηκαν νέοι δρόμοι, είδα αλλιώς το επάγγελμα και απέκτησα πειθαρχία.

Αυτό που θα μου μείνει αξέχαστο είναι η συμμετοχή μου στο πρόγραμμα Erasmus+, στο πλαίσιο του οποίου είχα την ευκαιρία να δουλέψω στη Μοδένα της Ιταλίας. Από τις αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια μαγειρικής του Intercollege, βρέθηκα στην κουζίνα του φημισμένου Osteria Francescana, βραβευμένου με τρία αστέρια Michelin και επιλεγμένου δύο φορές ως το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο, δίπλα από τον πολυβραβευμένο σεφ Massimo Bottura, τον «Ποιητή της Ιταλικής Κουζίνας».

Πτυχίο Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών, Τάξη του 2020
Dominic Scott

Χάρης Ηρακλέους

Καθηγητής,
Τεχνική Σχολή

Όταν ξεκίνησα τις σπουδές μου στο Intercollege ήταν η πρώτη χρονιά λειτουργίας του.
Τα μαθήματα ήταν αρκετά απαιτητικά και απαιτούσαν πειθαρχία.

Η όλη εμπειρία μου και οι σπουδές μου στον εν λόγω οργανισμό ήταν πολύ αξιόλογες. Με βοήθησε πολύ το γεγονός πως είχα την δυνατότητα να βρω δουλειά παράλληλα με τις σπουδές μου.

Θα μου μείνει αξέχαστο το διάβασμα που έπρεπε να κάνουμε, καθώς και οι πολύ πρωινές ώρες στα σπίτια με τους συμφοιτητές μου, όταν σχολνούσαμε από την δουλειά.

Το επαγγελματικό κεφάλαιο στη ζωή μου άλλαξε πολύ θετικά με τη βοήθεια του Intercollege.

Δίπλωμα Επισιτιστικών Τεχνών, Τάξη του 1998
Dominic Scott

Φοίβος Καρανίκης

Ιδιοκτήτης εταιρείας Catering και χώρου δεξιώσεων

Η εκπαίδευση μου στο Intercollege ήταν επαρκής και ιδιαίτερα βοηθητική ώστε να αποκτήσω γέρα θεμέλια για τη μετέπειτα σταδιοδρομία μου.

Η συνολική εμπειρία των σπουδών μου ήταν ευχάριστη και απαρτιζόταν από φιλία και μια ωραία φοιτητική ζωή.

Θα μου μείνει αξέχαστη η πρακτική άσκηση στο Four Seasons, η οποία στέριωσε τη δομή της καριέρας μου.

Δίπλωμα Επισιτιστικών Τεχνών, Τάξη του 2009
Dominic Scott

Ιωάννης Παπακωνσταντίνου

Executive Sous Chef
Mediterranean Beach Hotel

Αγαπώ αυτό που κάνω και ήθελα να το σπουδάσω. Το Ιntercollege με βοήθησε πολύ σε αυτό το κομμάτι και αυτός είναι ο λόγος που διατηρώ καλή σχέση με τους καθηγητές μου μέχρι σήμερα.

Τα μαθήματα ήταν ιδιαίτερα διαδραστικά και με ενθάρρυναν να αναπτυχθώ. Θα μου μείνει αξέχαστη η συμμετοχή μου σε διαγωνισμούς, οι πολλές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και άλλες εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαμε ως φοιτητές.

Το Intercollege μού προσέφερε μαγειρική παιδεία και άλλαξε θετικά τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζω το επάγγελμα μου.

Πτυχίο Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών, Τάξη του 2018
Dominic Scott

Παναγιώτης Κοτσιάς

Pastry Chef
Mediterranean Beach Hotel, Karpenisi

Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στο Intercollege ανακάλυψα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Στην αρχή αντιμετώπισα την πρόκληση των πρώτων βημάτων, αλλά συνειδητοποίησα ότι το διάβασμα και η πρακτική που έπρεπε να κάνω ήταν οι βάσεις για την επιτυχία και το κλειδί για την είσοδό μου στον χώρο της εργασίας.

Η εμπειρία με τους συμφοιτητές μου ήταν πολύ ευχάριστη. Εκτός από την εκπαιδευτική πτυχή, απολαμβάναμε τον χρόνο μας πέρα από τα μαθήματα και δημιουργήσαμε ισχυρούς δεσμούς μεταξύ μας.

Ένα από τα αγαπημένα μου μαθήματά ήταν αυτό της Ζαχαροπλαστικής. Ήταν ενδιαφέρον και το απολάμβανα. Η συσχέτιση με τους καθηγητές μας, μου έδωσε έμπνευση και καθοδήγησε τον τρόπο σκέψης μου.

Συνολικά, οι σπουδές μου στο Intercollege μου έδωσαν το κλειδί για να ανοίξω την πόρτα της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας και διάνοιξαν μπροστά μου νέες ευκαιρίες στον χώρο της εστίασης.

Πτυχίο Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών, Τάξη του 2018
Dominic Scott

Σταύρος Κακοφεγγίτης

Deputy Chef
Four Seasons Hotel

Ενημερώθηκα για το Intercollege κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στο ΑΞΙΚ (Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου) και οι εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του, αποτέλεσαν κρίσιμο παράγοντα για την απόφασή μου να επιλέξω αυτόν τον οργανισμό για τις σπουδές μου.

Τα μαθήματα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέροντα και η συνολική εκπαιδευτική εμπειρία μου ήταν πολύ θετική. Αν και απαιτούνταν αρκετές ώρες διαβάσματος και πρακτικής εξάσκησης για να επιτευχθούν οι στόχοι, οι καθηγητές ήταν πάντα πρόθυμοι να παράσχουν βοήθεια και υποστήριξη.

Ένα ιδιαίτερα αξέχαστο στιγμιότυπο ήταν ο διαγωνισμός στην Κωνσταντινούπολη στο Eurοskills 2006, που αναμφίβολα θα μείνει χαραγμένος στη μνήμη μου.

Αυτή τη στιγμή εργάζομαι στο Four Seasons Hotel, ένα υψηλού επιπέδου ξενοδοχείο, κι αυτό αποτελεί απόρροια της εκπαιδευτικής μου πορείας στο Intercollege.

Πτυχίο Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών, Τάξη του 2012
Dominic Scott

Ανδρέας Σιακκαλής

Amathus Beach Hotel

Είμαι απόφοιτος του ΑΞΙΚ (Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου). Από εκεί έμαθα και για το Intercollege.

Πέρασα πολύ όμορφα όσο ήμουν στο Intercollege και αποκόμισα πολλές εκπαιδευτικές εμπειρίες. Κατέκτησα πολλές χρήσιμες γνώσεις και είχα εξαιρετικές σχέσεις με τους καθηγητές μου. Η πρακτική άσκηση που πραγματοποίησα συνέβαλε σημαντικά στην επαγγελματική μου ανάπτυξη.

Όλα όσα έμαθα τότε με βοηθούν στην εργασία μου σήμερα. Οι γνώσεις και οι δεξιότητες που απέκτησα στο Intercollege αποτελούν πολύτιμο εργαλείο για την επίτευξη των επαγγελματικών μου στόχων.

Πτυχίο Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών, Τάξη του 2024
Dominic Scott

Κική Δημητριάδου

Ιδιοκτήτρια Ζαχαροπλαστείου Elements Fine Desserts and Pastries και Chef, Λευκωσία

Όταν αποφάσισα να σπουδάσω Επισιτιστικές Τέχνες επισκέφτηκα το Intercollege και μίλησα μαζί με τον Νικόλα Ορφανίδη, συντονιστή των προγραμμάτων. Μου άρεσε η προσέγγιση, οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις – σημαντικά ανώτερες – από τους υπόλοιπους οργανισμούς και έτσι πήρα άμεσα την απόφαση μου να σπουδάσω εκεί.

Η φοιτητική μου εμπειρία ήταν πάρα πολύ καλή, με συμμετοχή σε πολλούς διαγωνισμούς αλλά και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Πήγα και με το πρόγραμμα Erasmus+ στην Ισπανία όπου αποκόμισα καταπληκτικές εμπειρίες και γνώσεις. Εργάστηκα στο Βραβευμένο με Αστέρια Michelin εστιατόριο Mugaritz, το οποίο συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου.

Οι γνώσεις και οι δεξιότητες που μου έδωσε το Intercollege και τα υψηλό επίπεδο που μας δίδαξαν οι καθηγητές μας θα με συντροφεύουν μια ζωή.

Πτυχίο Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών, Τάξη του 2017
Dominic Scott

Λουκάς Λουκά

Ιδιοκτήτης του Εστιατορίου La Cultura Del Gusto Πρωταράς

Σπούδασα στο Intercollege όπου εκεί συνάντησα ένα πολύ ψηλό επίπεδο σπουδών και με τις γνώσεις που μας μετέδωσαν οι καθηγητές και οι εκπαιδευτές μας σε επίπεδο θεωρίας και πρακτικής, ανέβηκα επίπεδο σε πολλούς τομείς.

Πέρασα πολύ ωραία φοιτητικά χρόνια με τους συμφοιτητές μου, αλλά και με τους καθηγητές, με τους οποίους διατηρώ καλή σχέση μέχρι σήμερα.

Αποφοίτησα από το Intercollege γεμάτος με γνώσεις, εμπειρίες, αλλά και δεξιότητες που με βοηθούν μέχρι και σήμερα στην δουλειά μου.

Δίπλωμα Επισιτιστικών Τεχνών
Dominic Scott

Αρέστης Αριστείδου

Pastry Chef , Ιδιοκτήτης Ζαχαροπλαστείου San Remo, Λευκωσία

Για το Intercollege έμαθα από τις δεκάδες επιτυχίες και διακρίσεις των φοιτητών και αποφοίτων του. Μέχρι και σήμερα βρίσκω παλιά μου βιβλία και σημειώσεις και ανατρέχω σε αυτά για να βρω λύσεις και ιδέες.

Γνώρισα υπέροχους ανθρώπους κατά την διάρκεια των σπουδών μου εκεί και διατηρώ μέχρι σήμερα πολύ καλή σχέση με τους καθηγητές μου. Επειδή αγαπούσαμε αυτό που σπουδάζαμε βοηθούσαμε ο ένας τον άλλο και ήμασταν όλοι μια πολύ δυνατή ομάδα.

Από τις ωραίες εμπειρίες που θυμάμαι είναι η συμμετοχή μου σε διαγωνισμό, όπου είχα πάρει μάλιστα και Αργυρό βραβείο. Η όλη εμπειρία των σπουδών μου με ωρίμασε ως άνθρωπο, ως χαρακτήρα και ως επαγγελματία. Και όλα αυτά τα οφείλω στο Intercollege.

Πτυχίο Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών, Τάξη του 2011
Dominic Scott

Προκόπης Μουστακίδης

Εκπαιδευτής Τεχνικής Σχολής, Παραλίμνι

Στο Intercollege πέρασα δύο εξαιρετικά φοιτητικά χρόνια. Με τις γνώσεις αλλά και τις εμπειρίες που απέκτησα, σήμερα εργάζομαι ως εκπαιδευτής στα σχολεία Τεχνικής Εκπαίδευσης της Κύπρου. Οι σχέσεις με τους καθηγητές παραμένουν άριστες μέχρι και σήμερα.

Θα θυμάμαι πάντα τις εκδηλώσεις που κάναμε στο Intercollege, τις εκδρομές αλλά και τις αμέτρητες ώρες στα υπερσύγχρονα εργαστήρια και τις διαλέξεις, τους συμφοιτητές μου και την πρακτική μου στα ξενοδοχεία.

Δίπλωμα Επισιτιστικών Τεχνών, Class of 2007
Dominic Scott

Ανδρέας Ποταμίτης

Sales Manager, Grand Resort Hotel

Για το Intercollege έμαθα από τους καθηγητές μου στο σχολείο. Μου το πρότειναν χωρίς δεύτερη σκέψη για την ποιότητα των εγκαταστάσεων αλλά και των γνώσεων και δεξιοτήτων που προσφέρει. Και είχαν δίκαιο.

Πέρασα πολύ ωραία φοιτητικά χρόνια, τα οποία αναπολώ μέχρι και σήμερα. Οι σχέσεις με τους καθηγητές αλλά και τους συμφοιτητές ήταν και παραμένει εξαιρετική.

Οι εμπειρίες από την συμμετοχή μου στους διαγωνισμούς μαγειρικής, η ομαδικότητα αλλά και τα γαστρονομικά ταξίδια, ειδικά στην Αυστρία, ήταν όλα εξαιρετικά.

Οι καθηγητές ήταν εκεί δίπλα μας να μας βοηθήσουν και να μας συμβουλεύσουν σε κάθε μας βήμα.

Δίπλωμα Επισιτιστικών Τεχνών, Τάξη του 2008
Dominic Scott

Μίλτος Μιλτιάδους

Head Chef, Rous Restaurant, Λευκωσία
  • Chef of the Year 2023, 12ος Διαγωνισμός Μαγειρικής Νότιας Ευρώπης, Θεσσαλονίκη

Σε αυτό το υπέροχο ταξίδι στο Intercollege, καλλιεργήθηκε η πειθαρχία μου και άνοιξαν οι δρόμοι για καλύτερες θέσεις εργασίας παράλληλα με την φοίτησή μου.

Οι διαγωνισμοί κατά την διάρκεια των σπουδών μου, οι εκδηλώσεις, καθώς και η πρακτική που έκανα μέσω του προγράμματος ERASMUS+ στο διεθνούς φήμης εστιατόριο Core στο Λονδίνο ήταν εξαιρετικές εμπειρίες.

Σε αυτό το διάστημα είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω στον 12ο  Διαγωνισμό  Μαγειρικής Νότιας Ευρώπης, όπου κατέκτησα τον τίτλο «Καλύτερος Μάγειρας Νότιας Ευρώπης 2023».

Τα τελευταία 15 χρόνια έχω εργαστεί σε βραβευμένα εστιατόρια με αστέρια Michelin στην Αγγλία, την Ιαπωνία και τη Γαλλία.

Οι βάσεις που είχα, μετά από τόσα χρόνια εργασίας στον κόσμο της Μαγειρικής, σε συνδυασμό με τις σπουδές που κάνω στο αντικείμενο που αγαπώ, ανοίγουν καθημερινά νέους ορίζοντες στο επάγγελμα μου.

Πτυχίο Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών
Dominic Scott

Μιχάλης Μαυρομουστάκης

Pastry Chef and Technicians Advisor, Puratos, εταιρεία Μιτσίδη

Οι φίλοι μου μού πρότειναν το Intercollege και είχαν δίκαιο.

Κατά τις σπουδές μου εκεί διακρίθηκα ως Καλύτερος Ζαχαροπλάστης Κύπρου το 2012 και Καλύτερος Ζαχαροπλάστης Νότιας Ευρώπης το 2013.

Υπήρξα μέλος της εθνικής ομάδας μαγειρικής Κύπρου και Χρυσός Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής το 2008.

Οι καθηγητές και οι εκπαιδευτές με δίδαξαν πολλά σημαντικά πράγματα. Αυτό που κρατώ μέχρι και σήμερα είναι η πειθαρχία.

Πτυχίο Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών
Dominic Scott

Νικόλας Κωνσταντίνου

Καθηγητής στην ΤΕΣΕΚ ΜΑΚΑΡΙΟΣ Γ’, Τμήμα Ξενοδοχειακών – ειδικότητα Μαγειρική

Το Intercollege μου το σύστησαν φίλοι μου και είχαν δίκαιο. Τα μαθήματα υψηλού επιπέδου, το ολοκληρωμένο πρόγραμμα προετοιμάζει τους φοιτητές για μια πετυχημένη σταδιοδρομία. Η εμπειρία μου εξαιρετική – θα το επέλεγα ξανά.

Η φοιτητική ζωή στη Λευκωσία δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις άλλες πόλεις της Κύπρου ακόμα και από τη φοιτητική ζωή σε άλλη χώρα. Οι εγκαταστάσεις είναι υπερσύγχρονες και παρέχονται όλες οι ανέσεις στη φοιτητούπολη που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή. Από τις εμπειρίες που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι το 2017 με την ανάδειξη του Τμήματος Επισιτιστικών Τεχνών ως την καλύτερη σχολή στη Νότια Ευρώπη.

Οι καθηγητές και το προσωπικό της σχολής με έκαναν καλύτερο άνθρωπο με την προσέγγιση, τον επαγγελματισμό και τον σεβασμό τους. Μου έδωσαν όλα τα εφόδια για την επιτυχημένη μου καριέρα που ακολούθησε.

Είχα καθηγητές/εκπαιδευτές που με το πέρας τον σπουδών μου έγιναν φίλοι και συνεργάτες. Αυτό είναι ίσως η μεγαλύτερη επιτυχία τους! Οι φοιτητές με το πέρας των σπουδών τους εξακολουθούν να έχουν φιλικές και επαγγελματικές σχέσεις ζωής με τους καθηγητές τους.

Πτυχίο Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών, Τάξη του 2016, Δίπλωμα Επισιτιστικών Τεχνών, Τάξη του 2008
Dominic Scott

Ανδρέας Σωτηρίου

Cook Chef, Four Season Hotel

Ο πατέρας μου είναι Chef, επομένως μου άρεσε αυτό που έβλεπα και ήθελα να το κάνω και εγώ. Η φοιτητική μου εμπειρία στο Intercollege ήταν πάρα πολύ ωραία μαζί με τους συμφοιτητές και τους καθηγητές μου.

Έλαβα μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς με πολλές διακρίσεις. Η σημαντικότερη από αυτούς ήταν το EUROSKILLS Young Chef of the Year κατά την διάρκεια της HoReCa Gastronomia Expo 2021.

Με αυτό τον τίτλο εκπροσώπησα την Κύπρο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων Euroskills 2023 στο Gdansk της Πολωνίας και κατέκτησα το Medal of Nation Award.

Στο Intercollege έλαβα τις καλύτερες βάσεις για μια καλύτερη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Πτυχίο Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών