ΔΙΠΛΩΜΑ
Επισιτιστικές Τέχνες
Ξεκινήστε ένα ταξίδι θα σας ανταμείψει στον τομέα των Μαγειρικών Τεχνών με το Δύπλωμα Μαγειρικής Τέχνης του Intercollege. Αυτό το ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσφέρει ένα μοναδικό μείγμα πρακτικής μάθησης, θεωρητικής γνώσης και έκθεσης σε διαφορετικές μαγειρικές τεχνικές και παραδόσεις από όλο τον κόσμο. Οι απόφοιτοι θα αναδειχθούν ως ικανοί, ευέλικτοι και σίγουροι επαγγελματίες μαγειρικής, έτοιμοι να αφήσουν το στίγμα τους στον συναρπαστικό και δυναμικό κόσμο του φαγητού και της φιλοξενίας.
Γιατί να επιλέξετε το Intercollege
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ Επισιτιστικές Τέχνες ΣΑΣ
Βραβευμένη Σχολή με Χρυσά Μετάλλια σε διεθνείς διαγωνισμούς
Διδασκαλία που συνδυάζει ιδανικά τη θεωρητική εκπαίδευση και πρακτική επίδειξη σε άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια και γαστρονομικό αμφιθέατρο με σύγχρονο εξοπλισμό
Χρήση σύγχρονων ακαδημαϊκών εγκαταστάσεων συμπεριλαμβανομένου του μοναδικού αποκλειστικού γαστρονομικού αμφιθεάτρου στο νησί
ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
- Πρακτική εφαρμογή της θεωρητικής μάθησης σε νέα επαγγελματικά εργαστήρια με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας
- Εξασφάλιση αμειβόμενης πρακτικής άσκησης σε αναγνωρισμένους οργανισμούς τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένου του Erasmus
- Οι μαθητές λαμβάνουν ολοκληρωμένη εκπαίδευση στη Μαγειρική, τη Ζαχαροπλαστική, την Αρτοποιία και στο σερβίρισμα φαγητών και ποτών
- Δυνατότητα συνέχισης σπουδών στο προπτυχιακό πρόγραμμα Πτυχίο Διεύθυνσης Επισιτιστικών Τεχνών
- Άριστες και άμεσες ευκαιρίες απασχόλησης μέσω στρατηγικών συνεργασιών με τον κλάδο
Ιστορίες Επιτυχίας
Πέτρος Πέτρου
FOOD AND BEVERAGE MANAGER, AMANTI HOTEL AYIA NAPA
Σε όλη τη διάρκεια των σπουδών μου, οι καθηγητές ήταν δίπλα μου, πάντα πρόθυμοι να με βοηθήσουν. Το επίπεδο των μαθημάτων ήταν πολύ υψηλό. Το μεγαλύτερο εφόδιο που μου έδωσαν είναι η πειθαρχία. Στοιχείο αναγκαίο και εξαιρετικά σημαντικό για την κουζίνα.
Δεν θα ξεχάσω το ταξίδι μας στην Αθήνα, όπου γνωρίσαμε από άλλη σκοπιά τη γαστρονομία. Για ’μένα ήταν εμπειρία ζωής. Όπως και η συμμετοχή σε διαγωνισμούς και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Ό,τι έγινα το οφείλω στο Intercollege. Σε αυτό οφείλω όχι μόνο την επαγγελματική μου πορεία, αλλά και τη διαμόρφωση του χαρακτήρα μου. Το συστήνω ανεπιφύλακτα!
Δίπλωμα Επισιτιστικών Τεχνών, Τάξη του 2008
Στόχοι Προγράμματος
1
Εφοδιασμός σπουδαστών με βασικές γαστρονομικές δεξιότητες, τεχνικές και γνώσεις, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να διαπρέψουν σε διάφορους ρόλους κουζίνας στις βιομηχανίες τροφίμων και φιλοξενίας.
2
Ενίσχυση της τεχνογνωσίας σε αρχές και πρακτικές διοίκησης που αφορούν ειδικά τους τομείς της μαγειρικής και της φιλοξενίας, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης προσωπικού, του ελέγχου κόστους, του μάρκετινγκ και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, για να προετοιμαστούν οι σπουδαστές για ηγετικές θέσεις.
3
Καλλιέργεια βαθιάς εκτίμησης για διαφορετικές γαστρονομικές παραδόσεις και τεχνικές από όλο τον κόσμο, ενθαρρύνοντας τους σπουδαστές να διευρύνουν τους γαστρονομικούς τους ορίζοντες και να αναπτύξουν καινοτόμα πιάτα και μενού.
4
Προώθηση μιας ισχυρής βάσης στην επιστήμη των τροφίμων, τη διατροφή και την ασφάλεια, δίνοντας τη δυνατότητα στους φοιτητές να δημιουργήσουν ισορροπημένες, ασφαλείς και υψηλής ποιότητας γαστρονομικές εμπειρίες τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό περιβάλλον.
5
Ενίσχυση των ικανοτήτων των φοιτητών να σχεδιάζουν, να διοργανώνουν και να εκτελούν εκδηλώσεις, με έμφαση στην ικανοποίηση των πελατών, την αισθητική και την τήρηση των βιομηχανικών προτύπων στην εξυπηρέτηση και τη φιλοξενία.
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ
* Το πιο πάνω πρόγραμμα ανά εξάμηνο είναι ενδεικτικό και υπάρχουν μαθήματα επιλογής.
Τι θα μάθετε
1.
Βασικές Μαγειρικές Δεξιότητες και Τεχνικές
Βασικές και προηγμένες μαγειρικές τεχνικές, Κοπή και επεξεργασία κρέατος και ψαριού, Οργάνωση και προετοιμασία ζεστής και κρύας κουζίνας, Διεθνής και Κυπριακή κουζίνα, Σχεδιασμός και εφαρμογές τροφίμων, Λειτουργία μπουφέ και εξειδικευμένες κουζίνες
2.
Διοίκηση και Επιχειρηματικές Αρχές
Εισαγωγή στη βιομηχανία φιλοξενίας και τουρισμού, Εισαγωγή στη διαχείριση, Βασικές αρχές λογιστικής, Αρχές οργάνωσης, Διαχείριση και έλεγχος κόστους, Κοστολόγηση τροφίμων και ποτών, Σχεδιασμός μονάδων τροφίμων
3.
Γνώση ποτών και εξυπηρέτηση
Οινολογία, μπαρ και ποτά, τέχνη εστιατορίου και εξυπηρέτησης, Επιστήμη τροφίμων και διατροφή, Συνδυασμός τροφίμων και ποτών
4.
Οργάνωση και Εκτέλεση Εκδηλώσεων
Διακοσμητική τέχνη στη ζαχαροπλαστική και την αρτοποιία, Οργάνωση και διαχείριση εκδηλώσεων, Τεχνικές παρουσίασης φαγητού και τεχνικές επιμετάλλωσης, Εξυπηρέτηση πελατών και πελατειακή ικανοποίηση στη βιομηχανία τροφίμων και φιλοξενίας
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ
Το πρόγραμμά μας δίνει έμφαση στην πρακτική εμπειρία μέσω πρακτικής άσκησης σε όλους τους τομείς απασχόλησης, επιτρέποντας στους φοιτητές να ασχοληθούν με τον κόσμο της αισθητικής και της ευεξίας από το πρώτο κιόλας έτος σπουδών.
Απασχόληση
ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ
Οι απόφοιτοι μπορούν να εργοδοτηθούν ως:
- Βοηθός Σεφ
- Βοηθός ζαχαροπλάστης
- Τραπεζοκόμος
Σπουδές και Εργασία
ΣΤΟ INTERCOLLEGE
Συνδυάστε τη μελέτη με την εργασιακή εμπειρία μέσω των στρατηγικών μας συνεργασιών:
- Πρόσβαση σε ευνοϊκές συνθήκες απασχόλησης.
- Συνεργαστείτε με καταξιωμένους οργανισμούς, εμπλουτίζοντας το βιογραφικό σας.
- Απολαύστε μερική απασχόληση κατά τη διάρκεια των σπουδών σας και πλήρη απασχόληση το καλοκαίρι.
- Βρείτε ευκαιρίες απασχόλησης τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.
Περιγραφή Προγράμματος
Ο στόχος του προγράμματος είναι να εξασφαλίσει ένα επαγγελματικό Δίπλωμα για τους σπουδαστές που φιλοδοξούν να εργαστούν στο φιλόδοξο χώρο της Ξενοδοχειακής και Επισιτιστικής Βιομηχανίας. Ενίσχυση της τεχνογνωσίας σε αρχές και πρακτικές διοίκησης που αφορούν ειδικά τους τομείς της μαγειρικής και της φιλοξενίας, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης προσωπικού, του ελέγχου κόστους, του μάρκετινγκ και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, για να προετοιμαστούν οι σπουδαστές για ηγετικές θέσεις. Καλλιέργεια διαφορετικών γαστρονομικών παραδόσεων και τεχνικές από όλο τον κόσμο, ενθαρρύνοντας τους σπουδαστές να διερευνήσουν τους γαστρονομικούς τους ορίζοντες και να αναπτύξουν καινοτόμα πιάτα και μενού.
Προώθηση μιας ισχυρής βάσης στην επιστήμη των τροφίμων, της διατροφής και της ασφάλειας, δίνοντας τη δυνατότητα στους φοιτητές να δημιουργήσουν ισορροπημένες, ασφαλείς και υψηλής ποιότητας γαστρονομικές εμπειρίες τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό περιβάλλον. Περαιτέρω με την ενίσχυση των ικανοτήτων των φοιτητών να σχεδιάζουν, να διοργανώνουν και να εκτελούν εκδηλώσεις, με έμφαση στην ικανοποίηση των πελατών, την αισθητική και την τήρηση των βιομηχανικών προτύπων στην εξυπηρέτηση και τη φιλοξενία.