ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών
Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών
Ξεκινήστε ένα ταξίδι που θα εμπλουτίσει τις γνώσεις σας και θα σας ανταμείψει με το προπτυχιακό πρόγραμμα στη Διαχείριση Μαγειρικών Τεχνών, σχεδιασμένο για όσους παθιάζονται με την τέχνη της μαγειρικής αριστείας αλλά και με την επιχειρηματική οξυδέρκεια που απαιτείται για να διαπρέψουν στις δυναμικές βιομηχανίες τροφίμων και φιλοξενίας. Αυτό το πρόγραμμα εμβαθύνει σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από μαγειρικές τεχνικές και παγκόσμια κουζίνα έως αρχές διαχείρισης, μάρκετινγκ και προγραμματισμό εκδηλώσεων.
Εγγραφείτε τώρα
Γιατί να επιλέξετε το Intercollege
ΓΙΑ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών
Το πρώτο ισότιμο πτυχίο με πτυχία πανεπιστημιακού επιπέδου σε Κύπρο και Ελλάδα
Βραβεύτηκε ως η Καλύτερη Σχολή Μαγειρικών Τεχνών της Νότιας Ευρώπης το 2017 και το 2019
Βραβευμένη Σχολή με Χρυσά Μετάλλια σε διεθνείς διαγωνισμούς
ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
- Διδασκαλία που συνδυάζει ιδανικά τη θεωρητική εκπαίδευση και την πρακτική επίδειξη σε άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια και γαστρονομικό αμφιθέατρο με σύγχρονο εξοπλισμό
- Εκπαίδευση στους τομείς της μαγειρικής, της ζαχαροπλαστικής, της αρτοποιίας και της εξυπηρέτησης
- Μαθήματα διαχείρισης κουζίνας και διοίκησης μιας γαστρονομικής επιχείρησης στο σύνολό της
- Ευκαιρίες πρακτικής άσκησης στην Κύπρο και στο εξωτερικό
- Ευκαιρίες για απασχόληση ως Σεφ
- Εξαιρετικές προοπτικές εργασίας μέσω στρατηγικών συνεργασιών με τον κλάδο
- Διδακτική σταδιοδρομία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
- Εγκαταστάσεις τελευταίας τεχνολογίας
Ιστορίες Επιτυχίας
Λία Μαγκή
Chef de Tournant, Mediterranean Hotel
Η αγάπη μου για τη μαγειρική με έσπρωξε να διακόψω τις σπουδές μου στην Αρχιτεκτονική στην Αγγλία και να εγγραφώ στο Intercollege, ξεκινώντας σε αυτό ένα υπέροχο ταξίδι! Η πρακτική στην κουζίνα ήταν εξαιρετική εμπειρία. Το περιβάλλον στην τάξη ήταν πολύ θερμό και εγκάρδιο. Με τους καθηγητές μας ακόμα και μετά την αποφοίτησή μας παραμένουμε συνδεδεμένοι. Ο διαγωνισμός στη Θεσσαλονίκη, όπου έπρεπε να παρουσιάσουμε όλα όσα μάθαμε τα προηγούμενα χρόνια, ήταν για μένα μοναδική εμπειρία!
Πτυχίο Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών, Τάξη του 2016
Στόχοι προγράμματος
1
Ανάπτυξη ολοκληρωμένης κατανόησης των μαγειρικών τεχνικών, των συστατικών και του εξοπλισμού που χρησιμοποιούνται στην παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων, εξοπλίζοντας τους φοιτητές με τις δεξιότητες για να διαπρέψουν σε διάφορους γαστρονομικούς ρόλους.
2
Ενίσχυση της τεχνογνωσίας σε αρχές και πρακτικές διοίκησης που αφορούν ειδικά τους τομείς της μαγειρικής και της φιλοξενίας, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης προσωπικού, του ελέγχου κόστους, του μάρκετινγκ και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, για να προετοιμαστούν οι σπουδαστές για ηγετικές θέσεις.
3
Καλλιέργεια βαθιάς εκτίμησης για διαφορετικές γαστρονομικές παραδόσεις και τεχνικές από όλο τον κόσμο, ενθαρρύνοντας τους σπουδαστές να διευρύνουν τους γαστρονομικούς τους ορίζοντες και να αναπτύξουν καινοτόμα πιάτα και μενού.
4
Προώθηση μιας ισχυρής βάσης στην επιστήμη των τροφίμων, τη διατροφή και την ασφάλεια, δίνοντας τη δυνατότητα στους φοιτητές να δημιουργήσουν ισορροπημένες, ασφαλείς και υψηλής ποιότητας γαστρονομικές εμπειρίες τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό περιβάλλον.
5
Ενίσχυση των ικανοτήτων των φοιτητών να σχεδιάζουν, να διοργανώνουν και να εκτελούν εκδηλώσεις, με έμφαση στην ικανοποίηση των πελατών, την αισθητική και την τήρηση των βιομηχανικών προτύπων στην εξυπηρέτηση και τη φιλοξενία.
6
Ενθάρρυνση της επαγγελματικής ανάπτυξης, της δικτύωσης και της δια βίου μάθησης παρέχοντας στους φοιτητές ευκαιρίες για πρακτική άσκηση, συνεργασίες και πρόσβαση σε γαστρονομικές τάσεις και έρευνα αιχμής, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να επιτύχουν στο δυναμικό γαστρονομικό τοπίο.
Τι θα μάθετε
1.
Θεμέλια της Μαγειρικής Βιομηχανίας
Εισαγωγή στη Βιομηχανία Φιλοξενίας και Τουρισμού, Εισαγωγή στη Διοίκηση, Βασικές Αρχές Λογιστικής, Αρχές Οργάνωσης, Διαχείρισης και Έλεγχου Κόστους, Κοστολόγηση Τροφίμων και Ποτών, Σχεδιασμός Μονάδων Τροφίμων
2.
Μαγειρικές Τέχνες και Τεχνικές
Τέχνη Εστιατορίου– Εξυπηρέτησης, Κοπή και Επεξεργασία Κρέατος/Ψαριού, Διεθνής Κουζίνα, Οινολογία, Μπαρ και Ποτά, Οργάνωση και Διαχείριση Κουζίνας, Οργάνωση και Προετοιμασία Ψυχρής Κουζίνας – Λειτουργία Μπουφέ, Επιστήμη Τροφίμων και Διατροφή, Κυπριακή Κουζίνα και Γαστρονομική Κουλτούρα, Εξειδικευμένες κουζίνες , και τα λοιπά.
3.
Δεξιότητες Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας
Σχεδιασμός και Εφαρμογές Τροφίμων, Διακοσμητική Τέχνη στη Ζαχαροπλαστική και την Αρτοποιία
4
Σχεδιασμός και Διαχείριση Εκδηλώσεων
Οργάνωση και Διαχείριση Εκδηλώσεων
Απασχόληση
ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ
Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να εργαστούν ως:
- Σεφ
- Βοηθός σεφ
- Υπεύθυνος Κουζίνας
- Σεφ εστιατορίου
- Προσωπικός Σεφ
- Ζαχαροπλάστης
- Υπεύθυνος Εστιατορίου
- Υπεύθυνος εστίασης
- Διευθυντής Τροφίμων και Ποτών
- Στυλίστας Τροφίμων
- Υπεύθυνος Λειτουργίας Κουζίνας
- Υπεύθυνος Γεύματος
- Σεφ ξενοδοχείου ή θερέτρου
- Υπεύθυνος αγορών τροφίμων και ποτών
- Σύμβουλος Ανάπτυξης Μενού
- Σεφ ή Υπεύθυνος Μαγειρικής κρουαζιερόπλοιου
Σπουδές και Εργασία
ΣΤΟ INTERCOLLEGE
Συνδυάστε τη μελέτη με την εργασιακή εμπειρία μέσω των στρατηγικών μας συνεργασιών:
- Πρόσβαση σε ευνοϊκές συνθήκες απασχόλησης.
- Συνεργαστείτε με καταξιωμένους οργανισμούς, εμπλουτίζοντας το βιογραφικό σας.
- Απολαύστε μερική απασχόληση κατά τη διάρκεια των σπουδών σας και πλήρη απασχόληση το καλοκαίρι.
- Βρείτε ευκαιρίες απασχόλησης τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ
Το πρόγραμμά μας δίνει έμφαση στην πρακτική εμπειρία μέσω πρακτικής άσκησης σε όλους τους τομείς απασχόλησης, επιτρέποντας στους φοιτητές να ασχοληθούν με τον κόσμο της αισθητικής και της ευεξίας από το πρώτο κιόλας έτος σπουδών.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ERASMUS+
Επεκτείνετε τους ορίζοντές σας με περαιτέρω εκπαίδευση, εργασία και πρακτική άσκηση στο εξωτερικό μέσω των προγραμμάτων ERASMUS+.
ΣΥΝΟΨΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Τίτλος: Πτυχίο Διαχείρισης Μαγειρικών Τεχνών
Διάρκεια: 4 έτη
Γλώσσα διδασκαλίας: Ελληνική
Μέθοδος Φοίτησης: Πλήρης